Homepage
Nieuws en acties
Over ons
Boekwinkelje.nl
Marktplaats
De groene kwast
Inbrengen
Ophalen
Bezorgen
Werken Bij
Goede Doelen
ANBI
- Doelen 2019
- Doelen 2018
- Doelen 2017
- Doelen 2016
- Doelen 2015
- Doelen 2014
- Doelen 2013
- Doelen 2012
- Doelen 2011

Meerjarenprojecten 2019

Stichting Kicoba

Deze stichting stelt zich ten doel om het voor alle kinderen van de wereld een stuk aangenamer te maken. Door opvanghuizen in de sloppen van Zuid Afrika op te richten voor weeskinderen. Door schoon drinkwater aan te bieden in gebieden waar dit nauwelijks aanwezig is. Door jonge moeders op te vangen en hen te leren voor zichzelf en hun kind te zorgen. Kijk voor meer info op: https://kicoba.nl/

 

 

Stichting Samay

Het geld wordt besteed aan agroforestry; dit zorgt ervoor dat de bevolking veel economischer om kan gaan met hun landbouwgrond. Door het gemengd planten van bomen, groente en fruit, heeft men minder last van erosie.

 

 

Stichting Geef een Koe

Door de aanschaf van een koe, wordt de kwaliteit van leven verbeterd voor gezinnen met een gehandicapt kind omdat deze mensen nu zelf een inkomen kunnen genereren door de verkoop van melk. Op den duur profiteert de hele gemeenschap hiervan.

 

 

Stichting Stop Poverty

Doel: ontwikkeling, gezondheid, hygiëne arbeid en scholing, waardoor de bevolking op den duur op eigen benen kan staan en geen hulp van buiten meer nodig heeft.

 

Stichting Tools To Work

Men herstelt met ca 80 vrijwilligers onder andere naaimachines, breimachines en oud gereedschap dat in Nederland verzameld wordt en voornamelijk naar landen in Afrika gezonden wordt. Hier krijgt de lokale bevolking een opleiding om op de juiste wijze met het gereedschap om te leren gaan, waarna ze zoveel mogelijk het benodigde gereedschap mee naar huis krijgen zodat ze direct met hun nieuwe vak aan de slag kunnen en zo beter in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Zie hun website: www.toolstowork.nl

 

Stichting Friends Indeed

Stichting Friends Indeed biedt vooral in India hulp aan kinderen die in moeilijke omstandigheden opgroeien. Hun missie: “voor ieder kind een huis, een school en een toekomst” komt tot uiting in het verbeteren van de levensomstandigheden van kansarme kinderen, zodat zij kunnen opgroeien tot zelfstandige en zelfbewuste mensen, die een menswaardig bestaan kunnen opbouwen en zo op volwaardige wijze kunnen deelnemen aan de maatschappij en aan de verdere ontwikkeling van hun land en de wereld.

Hun website is: www.friendsindeed.nl

 

Stichting Babungo

Wij hebben in 2018 gedoneerd voor onderwijs aan kinderen om hen een beroep te leren. Door de gewijzigde situatie in Kameroen heeft de stichting besloten het gedoneerde geld vast te houden totdat de situatie is verbeterd.

 

Stichting Friends Indeed

Doelstelling van deze stichting is kinderen en jongeren met een beperking een opleiding aan te bieden binnen hun mogelijkheden, waardoor ze zelf een toekomst kunnen opbouwen.